Gombos András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GOMBOS ANDRÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Gyimóthy képviselõ úr felszólalásával kapcsolatban szeretnék néhány dolgot elmondani. Az egyik az, hogy a minõség-ellenõrzési rendszert, állami hatósági ellenõrzési rendszert természetesen mi nem kívánjuk megszüntetni, tehát mint minõsítõ rendszerre a vágóhidakra gondoltunk, és a különbözõ növényminõsítõ rendszerekre gondoltunk, ami - úgy gondolom - mindenféleképen segítené a piacon maradást és a piacra jutást és a megfelelõ minõségû termék elõállítását. Ez az egyik dolog.

A másik, amit az agrárkamaráról elmondott a képviselõ úr: úgy gondolom, feltételezem, hogy megszavazta annak idején ezt a törvényt, és ebben a törvényben egyértelmûen benne van az, hogy a kamara érdekképviseletet nem végezhet - azt hiszem, a 23. § foglalkozik ezzel a kérdéssel -, és az érdekképviseletek természetesen nem jelenhetnek meg mint érdekképviseletek és mint tagok a kamarában. A tagok mint magánszemélyek természetesen lehetnek mindkettõben, de a kettõ nem keverendõ össze semmiképpen.

A következõ megjegyzésem: termelésszervezõ tevékenysége a kamarának nincs, hanem piacszervezést, információáramlást kell hogy végezzen, és a termelésszervezés nem a kamara feladata. Úgy gondolom, hogy a gazdajegyzõk nagyon komoly tevékenységet végeznek, de a gazdajegyzõk nem a kamarának a tevékenységét végzik el teljes egészében, hanem egy nagyon pici kis szûk területét végzik annak a tevékenységnek, amit a kamarának kell, és remélem, hogy a jövõben fog is végezni és kellene végezni; a kamara tevékenységét sokkal sokrétûbbnek kellene látnunk a mindennapokban. Ebben egyetértek képviselõtársammal. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap