Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társasházról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4514. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/4514/200. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, kívánnak-e elõadót állítani. (Senki sem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy Filló Pál az ajánlás 9., 13., 30., 40., 51., 55., 76., 77., 78., 104., 105., 106., 110., 115., 153., 174., 201. és 206. pontjaiban szereplõ indítványait; a környezetvédelmi bizottság pedig a 191. pontban levõ indítványát visszavonta, ezekre tehát nem nyílik meg a vita.

A törvényjavaslat szerkezeti rendje és a módosító javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel kezdeményezem, hogy a vita négy szakaszból álljon. Az elsõ szakaszban az általános rendelkezésekhez, a második szakaszban a társasházak tulajdoni viszonyairól szóló szabályokhoz, a harmadik szakaszban a szervezeti felépítés rendelkezéseihez, a negyedik szakaszban pedig a zárórendelkezésekhez érkezett módosító javaslatok vitája szerepel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a javasolt vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a vitaszerkezetet elfogadta.

(19.00)

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom az elsõ vitaszakaszt az ajánlás 4-53., valamint a preambulumban nyelvtani szövegmódosítást kezdeményezõ 1., 2. és 3. pontjai alapján. A tartalmi összefüggésekre figyelemmel a vita e szakaszában szerepelnek az ajánlás 169., 215. pontjai is. Megkérdezem, kíván-e valaki a vita e szakaszában felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel nem jelentkezik senki, a vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom a második vitaszakaszt az ajánlás 54-86. terjedõ pontjai alapján, valamint a tartalmi összefüggésekre figyelemmel az ajánlás 181. pontjára is. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában.

Megadom a szót Sasvári Szilárd képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap