Lotz Károly Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Bevallom õszintén, nem tudtam, hogy a parlament legerõsebb lobbyjával állok szemben, amikor ezt a választ megpróbáltam kidolgoztatni. (Derültség.)

A lényeg az, hogy amit ön elmondott, igaz, valóban életbe lépett a horgászati tilalom. Nagyon sok olyan leírást kaptam, hogy mi minden borzalom történik a kikötõkben, reggelente csatatérnek tûnnek a kikötõk, és nagyon sok a probléma. A kikötõi területek tulajdonjoga valóban a hajózási társaságé, amelyet felelõsség terhel az ott lévõ személyek, hajók biztonságáért, a kikötõk tisztaságáért. Ennek ellenére - nem tudva a lobby erõsségérõl - megvizsgáltattam a helyzetet, eljártunk a Mahart Balatoni Hajózási Részvénytársaságnál, és egy olyan, meglehetõsen biztató ígéretet kaptunk, hogy nem zárkóznak el attól, hogy február végéig ismételten átvizsgálják ezt a döntést, további egyeztetésekre kerülne sor, amibe önöket is bevonnák.

A Közlekedési Fõfelügyelettõl kapott tájékoztatás szerint hatósági szempontból - amennyiben a közlekedés biztonságát nem veszélyeztetik, és maguk elvégeznének bizonyos tisztasági és más feladatokat, amelyek nem veszélyeztetik a környezetet - nem látják akadályát annak, hogy a társaság kérése alapján hozzájáruljanak egy ésszerû módosításhoz. Azt hiszem, ez jó hír, ezt tudom önnek és minden leendõ és jelenleg is mûködõ horgász barátunknak tolmácsolni.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap