Fodor István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! Kérdésének eredetileg megadott címe "A gyõrszentiváni lõtéri erdõ közcélú használata". A gyõrszentiváni lõtér Gyõrszentiván községtõl északkeletre, az autópálya északi oldalán van. Attól tartok, az a terület, amirõl ön beszél - elmondásából arra következtetek -, nem ez a terület, hanem a Gyõr-Likócsvárosi laktanya, az autópálya és Gyõrszentiván közötti térség. Mind a két térség vonatkozásában szeretném elmondani röviden, hogy mi a helyzet ezzel a kezdeményezéssel összefüggésben.

A laktanya, az autópálya és Gyõrszentiván közötti terület a laktanyához tartozó gyakorlótér, ahol ma aktív katonai tevékenység folyik, olyan aktív katonai tevékenység - szakkiképzés, különbözõ gyakorlópályák vannak ott, amelyeknek folyamatos a használata -, amely lehetetlenné teszi ennek a résznek a közcélú használatát.

(14.40)

A gyõrszentiváni lõtér - tehát, amely az autópálya túloldalán, a településtõl keletre található - helyõrségi lõtér, nemcsak a honvédség használja, hanem Gyõr város valamennyi fegyveres testülete. Ugyancsak folyamatos az igénybevétele. A körülötte lévõ erdõ a biztonsági zónát képezi, azt a biztonsági zónát, amelyet az Országgyûlés építésügyi szabályzata elõír, hogy ilyen helyeken létesíteni kell. Megint csak azt kell mondanom, hogy sajnos, honvédelmi érdekeket sértene az, ha errõl lemondanánk. Ha pedig a honvédség, illetve más fegyveres testületek használják, akkor a lakosság által történõ használata nem biztonságos.

És van a harmadik terület, amely itt szóba jött, errõl majd a hátralévõ egy percben szeretnék szólni. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap