Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársam! Az ön által felvázolt tényállást csupán annyival kívánnám kiegészíteni, hogy a lopás, betöréses lopás, csempészet, valamint prostitúció valóban azok a bûncselekménytípusok, -kategóriák, amelyek azon a területen a leggyakrabban elõfordulnak; és egy másik jellegzetessége, hogy mind a sértett, mind pedig az elkövetõi oldalán jóval meghaladja az országos átlagot a külföldi állampolgárok aránya. Ez természetesen, még nehezebbé teszi a rendõri munkát.

(16.30)

De ennek dacára azt kell mondjam, hogy az ön által felvázolt, körülírt területen a regisztrált bûncselekmények száma mégis csökkenõ tendenciát mutat, ami önmagában véve örvendetes tény.

A rendõrség az úgynevezett középtávú fejlesztési programjában természetesen erre a területre is bizonyos fejlesztéseket tervez. Így a megyei rendõr-fõkapitányság rendõrõrseinek száma 40-re emelkedik, Gyõr székhellyel egy vasúti rendõrõrs kezdi meg majd mûködését, összességében mintegy 199 fõs létszámbõvítésre kerül sor. És hogy az egészen konkrét kérdésére válaszoljak, Hegyeshalom székhellyel egy rendõrõrs kerül kialakításra, amelynek létszámát részben 8 fõ átcsoportosításával, továbbá pedig 19 fõ új státusba állításával biztosítja majd a megyei rendõr-fõkapitányság. Bízom benne, hogy mindezek az intézkedések - mind a létszámbõvítés, mind a vasúti rendõrõrs, mind pedig a hegyeshalmi székhellyel létrehozandó rendõrõrs - pozitív hatást gyakorolnak majd a bûnözés elleni küzdelemben.

Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap