Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Országgyûlés! A Zemplén térségében lakók, a térségben élõk közlekedési helyzetének javítása érdekében már többször tettem fel kérdést. Ez a kérdésem is az õ érdekükben szól.

Elõször is talán megköszönném miniszter úrnak néhány hónappal ezelõtti írásbeli válaszát a feltett kérdésemre, nevezetesen a Sátoraljaújhely-Budapest viszonylatában közlekedõ gyorsvonatpár menetrendjének megváltoztatásával kapcsolatosan. Sajnos, ezt a választ még az ott élõ emberek és én sem tudom teljes egészében megérteni és elfogadni. Nevezetesen azt, hogy a Sátoraljaújhelyrõl 5 óra 15 perckor induló 529. számú vonat és a visszafelé Budapestrõl 18 óra 5 perckor induló vonat teljes mértékben lehetetlenné tették több, Bodrogköz és Hegyközi településen az induló, illetve érkezõ vonat menetrendi busszal való megközelítését, illetve a hazautazást. Azt hiszem, hogy az esti gyorsvonattal érkezve Sátoraljaújhelyre Bodrogközbe több községbe már el sem lehet jutni, illetve a vonat érkezése elõtt körülbelül egy fél órával elmegy az utolsó busz is. De talán erre van egy Bartók InterCity, amely Szerencsen is megáll, és így ez a probléma részben megoldódott, bár plusz 250 forintba kerül. Itt szeretném köszönetemet nyilvánítani miniszter úrnak és a MÁV vezérigazgatójának, hogy lehetõséget adtak arra, hogy ez a vonat itt megálljon.

Nem oldódott meg az a probléma, hogy a Sátoraljaújhelyrõl induló vonatnak Szerencsen és Miskolcon több esetben órákat kell várakozni a Krakkóból érkezõ Krakowia nemzetközi gyorsvonatra. Több állampolgári bejelentés érkezett hozzám, hogy miért kell egy Lengyelországból érkezõ gyorsvonatot Miskolcon megvárni ugyancsak egy másik ország legmesszebb vidékérõl induló gyorsvonatnak. Mi lesz télen, ha már a nyári idõszakban is félórákat, órákat is késik ez a vonat? És mitõl gyorsvonat ez, ha Miskolcon kiállítják egy fél órára?

Kérem miniszter urat, hogy a MÁV vezetésével együtt találjanak megoldást e gyorsvonat közlekedésének a megoldására. Várom válaszát.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap