Hankó Faragó Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, az a vád bennünket nem érhet - tudom, hogy ezt nem is fogalmazta meg Kutrucz Katalin, de még csak a sorok között sem érhet bennünket az a vád -, hogy bármiféle prekoncepcióval gyanúsítottuk volna az elõterjesztõ képviselõit.

A javaslatomat szeretném fenntartani, és kérem szépen, hogy az elõterjesztõk is azt a jóhiszemûséget feltételezzék, amit egyébként én is feltételezek a javaslat elõterjesztõirõl: nincsenek kétségeim afelõl, hogy a szándékaik õszinték voltak, azok, amelyeket Kutrucz Katalin az imént részben meg is fogalmazott. De kérem, azt is vegyék figyelembe, hogy az Országgyûlés errõl tegnap hozott döntést, és az alig 24 óra, amely rendelkezésre állt, alapvetõen szavazással zajlott. Itt kellett bent dolgozni a Parlamentben, képtelenség volt alaposan megvizsgálni az ügyet.

Ön is nagyon jól tudja, hiszen az alkotmányügyi bizottságban ezt az ügyet részben együtt vitattuk, hogy az általános vitára bocsátás alkalmasságával kapcsolatban merültek fel problémák, amelyeket sikerült kiküszöbölni, azt hiszem, megint csak rekord rövid idõ alatt. Tehát igazán nem érhetett az a vád sem bennünket, hogy a bizottsági ülésen állítottunk volna olyan akadályt, amely idõben jelentõs korlátot jelentett volna, a konstruktív megoldás érdekében mûködött együtt mindkét oldal. Azt hiszem, ez így teljesen normális és rendjén való volt. De kérem, hogy ezt a kérésemet most akceptálja elnök úr is és az elõterjesztõk is.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap