Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Miniszter Úr! Az ön válasza rávilágít arra a tényre, hogy a tárcaközi bizottság, sajnos, nem végzi jól a munkáját. Ugyanis teljesen világos, hogy az odaítélésnél még egy nagyon fontos szempont kimaradt: nevezetesen az, hogy vajon az adott vállalat, amelyet önök támogatnak, eléggé tõkeerõs- e ahhoz, hogy önmagában megvalósítsa ezt a beruházást.

A Mátra vidéki erõmûvet nemrég privatizálta a Horn-kormány. Az RWE német vállalat a névérték 77 százalékán vette meg azt a részvényplakettet, amely végül is a teljes irányítási jogokat jelenti neki a Mátra vidéki erõmûnél. Az a helyzet, hogy ebben a 77 százalékos árfolyamban pont az az érvelés volt - dacára annak, hogy ez egy jó állapotban lévõ erõmû -, hogy majd az új tulajdonos nagy jelentõségû, nagy tõkét igénylõ környezetvédelmi beruházásokat eszközöl. Akkor ez volt az érv, most pedig önök még ráadásul a (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.) magyar polgárok pénzén támogatják ezt. Itt akkor valami baj van!

Nem lenne jobb a szegényebb vállalatokat támogatni a környezetvédelmi beruházásokban, miniszter úr? (Korózs Lajos: Megfulladnak a kénben! Nézd meg a képet! - A képviselõ felmutatja a dokumentumot Kósa Lajosnak. - Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap