Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ha ön vissza akarja utasítani, hogy én méltattam egykori szocialista képviselõtársam emberi nagyságát, akkor úgy látszik, önnek alapvetõ erkölcsi problémái vannak.

Én itt, az ország nyilvánossága elõtt javaslom - miniszter úrnak tessék átadni -, egészítse ki ennek a díjnak a címét úgy, hogy "in memoriam Solt Ottília és Tóth Pál". S ebben az esetben úgy érzem, eleget tudunk tenni bizonyos erkölcsi kötelezettségeknek.

Én nem vetettem volna föl ezt, ha a Szabad Demokraták Szövetsége saját maga alapít egy díjat. De úgy érzem, alapvetõ erkölcsi probléma merül föl, hogy rövid idõvel bizonyos események után egy politikai gesztusként jelenik meg ez a dolog. Akkor mindegyik párt esetében tessék megkérdezni, van-e olyan személy, akit indokoltnak tartanának... (Közbeszólások az SZDSZ soraiból: Mondjál egyet!) Mondtam Tóth Pál képviselõtársamat! ...és akkor talán nem kellene politikai célokra fölhasználni kitüntetõ címek adományozását.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap