Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársam! Elég merész absztrakcióra jutott ön, amikor a fõpolgármester úr és a belügyminiszter úr azonos párthoz tartozásából azt a következtetést vonja le, hogy ebben a konkrét szituációban nekik egyeztetni kellett volna, vagy legalábbis tudnia kellett volna a belügyminiszternek. Azt hiszem, ön is dolgozott közigazgatásban és magas szinten. (Zaj.)

Itt bizony arról van szó, hogy hibázott adott esetben a Fõpolgármesteri Hivatal - egyébként ez elismerésre került -, hogy nem egyeztetett az ORFK köztársasági õrezreddel. Amit ön mond, hogy az elmúlt idõszakban szigorodtak a szabályok - mind a parlament védelmével kapcsolatban, mind pedig az országgyûlési képviselõi irodaházat tekintve -, ez valóban így van. Itt van elõttem vezérõrnagy úrnak az a levele, amit Budapest fõváros Fõpolgármesteri Hivatalának írt, amelyben valóban tájékoztatja õt arról, hogy a szükséges biztonsági véleményezést nem tudta elvégezni. Nem tudta elvégezni már csak azért sem, mert a tervezett kivitelezéshez úgynevezett forgalmi- technikai terv is szükségeltetik, és ez sem volt meg.

Tehát ebbõl kifolyólag saját hatáskörben megtett mindent annak érdekében, hogy a munkálatok és a még hátra lévõ engedélyezési eljárások felfüggesztésre kerüljenek. A legfrissebb tudomásom szerint ez egyébként meg is történt... (Közbeszólás.) - a mai napon. De itt egy hiba történt, ez tagadhatatlan.

Ami az ORFK köztársasági õrezredét illeti, talán az elmúlt pillanatban felolvasott levélbõl kitûnõen õk ezt megtették. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap