Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Viszontválasz illeti meg az államtitkár urat. (Dr. Világosi Gábor: Nem kívánok élni vele.) Államtitkár úr nem kíván élni a viszontválasz jogával. (Nagy zaj. - Közbekiáltások.) Azonban kéretik mind a két oldalról a kiabálásokat és a közbeszólásokat mérsékelni!

A levezetõ elnök szeretné... (Zaj. - Az elnök csengetéssel kér figyelmet.) ismertetni az alkotmány 27. §-át, amely a következõképpen szól: "Az Országgyûlés tagjai az állampolgári, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyûlési biztosaihoz, az Állami Számvevõszék elnökéhez és a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez kérdést, a kormányhoz, a kormány bármely tagjához és a legfõbb ügyészhez interpellációt és kérdést intézhetnek a feladatkörükbe tartozó minden ügyben." Úgyhogy azt szeretném kérni, ha legközelebb az azonnali kérdések órájában kérdés megfogalmazására vagy interpelláció, illetve kérdés megfogalmazására kerül sor, akkor a kérdések megfogalmazói tanulmányozzák az alkotmány vonatkozó passzusát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Béki Gabriella úr, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselõje... (Élénk derültség.) A levezetõ elnöknek legközelebb figyelmesebben kell tanulmányoznia az elé került szöveget. Elnézést kérek a képviselõ asszonytól.

Béki Gabriella képviselõ asszony, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselõje kérdést kíván feltenni a népjóléti miniszternek. A miniszter úr távollétében, amennyiben - itt most már nem fogom az elõbbi hibát elkövetni - a képviselõ asszony elfogadja, az államtitkár úr válaszol. (Béki Gabriella: Elfogadom.) Elfogadja a válaszadó személyét.

Képviselõ asszonyt illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap