Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Úr! Képviselõtársaim! Mindenekelõtt hadd hívjam fel a figyelmet arra a tényre, hogy sajnálatos módon valamennyi ellenzéki országgyûlési képviselõ, aki nem akarja, hogy eredménytelenül teljenek el a hetek, és ne kapjanak választ e Házban a felvetésükre, azok kénytelenek mindenfajta helyettesítést elfogadni, mert a miniszterelnök úr rendszeresen él ezzel a jogával, hogy ne legyen itt. (Zaj a kormánypártok padsoraiban.)

A hatályos jogrendünknek megfelel rendõri szervezetbe azonban - éppen a miniszterelnök úr szorgalmazására - rendkívül hosszas koalíciós veszekedés után és az ellenzék tiltakozása ellenére beépítettek egy, az alkotmányos rendbe és a rendõrségi törvénybe nehezen illeszthetõ, máig tisztázatlan szervezeti és jogi helyzetû Központi Bûnüldözési Igazgatóságot, melyet többen az MSZP pártszempontokat védõ bástyájának tartanak bizonyos SZDSZ-es érdekeltségekkel szemben.

Most az SZDSZ-es rendõrminiszter - mintegy ellenakcióként - az ORFK- n belül szervezett, a rendõrségen belüli rendõrséget kíván létrehozni, amelyet titkosszolgálati eszközökkel kívánnak felruházni, és amelyet egyes vélemények szerint a Szabad Demokraták Szövetsége éppen a Központi Bûnüldözési Igazgatóság ellensúlyozására kíván üzemeltetni. Ez mérhetetlenül sok pénzt emészt fel, a kapitányságok pedig nem tudják megfelelõ eszközökkel ellátni a tisztességes közrendõröket.

Kérdezem ezek után: melyik rendõrség foglalkozik a bûnözõk leleplezésével, miniszter úr? Várom megtisztelõ válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap