Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérdezem, kíván-e még valaki hozzászólni. Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A bizottság javasolja az Országgyûlésnek, hogy az interpellációra adott választ a kiegészítéssel együtt, a Házszabály 117. §-a (4) bekezdésének b) pontja alapján fogadja el.

Kérdezem az Országgyûlést, elfogadja-e a bizottsági jelentést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés az interpellációra adott bizottsági jelentést 162 igen szavazattal, 29 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett elfogadta. (Nikolits István jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Tisztelt Országgyûlés! Horn Gyula miniszterelnök írásban válaszolt Balsay István, a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõje, "Fázós kérdések" címû interpellációjára. Horn Gyula miniszterelnök úr válaszát nem kívánja szóban kiegészíteni. Megkérdezem a képviselõ urat, elfogadja-e a választ. (Balsay István nem tartózkodik a teremben.) Képviselõ úr nincs jelen. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból. - Zaj.) Akkor a Házszabály szerint... (Az Országgyûlés fõtitkárhelyettesével tanácskozik. - Zaj.)

Miután a képviselõ úr nincs jelen, és nem nyilatkozott, azon gondolkodom, a Házszabály melyik rendelkezése vonatkozik erre a passzusra, de azt gondolom, a Ház a nyilatkozat nélkül is tud szavazni ebben a kérdésben. Megkérdezem az Országgyûlést... (Ismét tanácskozik a fõtitkárhelyettessel.)

Akkor egyelõre elnapoljuk ezt a kérdést. (Zaj. - Közbeszólások.)

Azt szeretném kérni egyébként minden, az interpellációs listán szereplõ képviselõtõl a jövõben - az érintett képviselõ úrtól is természetesen -, hogy elõreláthatólag mindenki tudhatja, mikor kerül sor az interpellációk tárgyalására, és jó lenne, ha ebben az idõpontban a teremben tartózkodnának, és ily módon elkerülhetnénk az olyan helyzeteket, mint ami az imént elõállt. (Egy taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Surján László úr, a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõje, interpellációt nyújtott be a népjóléti miniszterhez, "Lesz-e megfelelõ védelme az idõs állampolgároknak a közelgõ influenzajárvány ellen?" címmel. Surján László képviselõ urat illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap