Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Államtitkár Úr! A külföldiek sérelmére elkövetett bûncselekmények száma azért csökkent, mert egyre kevesebb külföldi jön az országba (Felzúdulás a kormánypártok soraiban: Ez nem igaz!), mert fél a bûnözõktõl!

Kérem, a bandákban tevékenykedõ belföldi és külföldi közterületi bûnözõk elsõsorban az idõseket, gyermekeket és a nõket veszélyeztetik! (Moraj a kormánypártok soraiban.) Az õ sérelmükre követtek el lopásokat, zsebtolvajlásokat és rablásokat. Egyre több az aluljáróban elkövetett bûncselekmények száma. A zsebtolvajlás vonatkozásában mintegy 170 százalékkal nõtt a bûncselekmények száma ebben az évben. Ugyanakkor a belterületi rendõrségek közrendvédelmi osztályainak leterheltsége több mint 140 százalékos.

Vettem a fáradságot, és csúcsforgalmi idõben végigjártam több metróállomást és aluljárót. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Egyetlenegy rendõrrel nem találkoztam, államtitkár úr! (Közbeszólások, derültség a kormánypárti sorokból.) Kérdezem öntõl, hogy ilyenkor mit csinál a metrórendõrség?! Tudniillik akit megloptak, kiraboltak, a vagyonát elvitték, az rögtön rendõrért kiált - de rendõr sehol! Így a tolvaj, a rabló minden gond nélkül (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) elviheti a lopott holmit.

Nem tudom elfogadni a választ, államtitkár úr, mert önök semmit nem tettek a közterületi bûnözés visszaszorítása érdekében! Köszönöm. (Szórványos taps az FKGP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap