Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt az elõbb elhangzott képviselõi önálló indítványt támogatja, mert igen fontosnak tartja azt, hogy a mezõgazdaságban uralkodó lehetetlen helyzet valamit javuljon. Hisz mindnyájan tudjuk azt, hogy nagyon olcsón, fillérekért, zsebszerzõdésekkel és egyéb nem szabályos utakon-módokon Magyarországon termelés folyik, és extraprofithoz jutnak azok a külföldi gazdálkodók, akik kihasználják azt a tehetetlenséget, amelyet a magyar kormányzat a mezõgazdaság rendbeszedésével, a tulajdon rendezésével kapcsolatban mutat.

Az elõzõ idõben, pár órával ezelõtt több interpelláció foglalkozott azzal a ténnyel, hogy az adófizetõk pénzébõl különbözõ alapokon keresztül kapnak költségvetési juttatásokat külföldi vállalkozások, nemcsak bankok, hanem olyan ipari létesítmények is, amelyek privatizálva nyugati tulajdonos, külföldi tõkés kezébe kerültek, de a szerzõdésben nem kötötte ki a szerzõdõ ÁPV Rt. vagy akármelyik szervezet, amely értékesítette, hogy milyen környezetvédelmi elõírásoknak kell eleget tenni.

Nagyon rossz megközelítése volt a miniszter úrnak az, hogy igenis akkor az adófizetõk pénzébõl támogatják azt, amit ki lehetett volna írni akkor, amikor megkötõdött az a szerzõdés, hogy a külföldi beruházó azt az üzemet, amelyet mûködtet, olyan állapotban mûködtesse, és olyan elõírásoknak feleljen meg az az objektum, hogy az a magyar környezetet ne szennyezze. Ez szerzõdés, elhatározás kérdése, és nagyon rossz megközelítés - a piacgazdasághoz semmi köze nincs annak a megközelítésnek -, amikor azt mondjuk, hogy támogatjuk, hogy a környezetünk rendben legyen. Azt meg kell követelni és nem az adófizetõk pénzébõl támogatni!

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az FKGP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap