Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Persze, hogy elfogadom a válaszadót, hiszen itt a válasz a válaszadó személyénél - elnézést kérek öntõl - lényegesen fontosabb.

Az állampolgári jogok országgyûlési biztosa vizsgálatot folytatott az öngyilkosságokkal kapcsolatban. Az egyik megállapítása, amelyik egy része ennek az egész vizsgálatnak, azt tartalmazta, hogy a lelki segélyhívó telefonokkal probléma van, mert a számlát természetszerûen nem a hívó fél fizeti, és ezeket a szolgáltatásokat alapítványok mûködtetik, amelyek már nem bírják fizetni a telefonszámlát. Az állampolgári jogok országgyûlési biztosa a miniszter úrhoz is fordult segítségért ebben az ügyben, ugyanis jön a karácsony, sajnos sok egyedülálló idõs ember él ebben az országban, és a tapasztalatok szerint ebben az idõszakban nagyon megszaporodik a hívások száma.

Kérdezem ezért az államtitkár urat, tudnak-e segíteni abban, hogy ezek a segélykérõ telefonok az év végén is mûködhessenek, és az idõs egyedülálló emberek, ha repülni ugyan nem is tudnak külföldre, de legalább telefonálni tudjanak akkor, ha az év végén egyedül és elhagyatottnak érzik magukat. Várom a válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap