Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Miniszter Úr! Kedves Képviselõtársaim! Az 1994-es kormányváltás után érezhetõ szigorodás volt tapasztalható az Országgyûlés és a Képviselõi Irodaház biztonsági szempontjainak érvényesítésében, és ezek az intézkedések, akarva-akaratlanul, nyilvánvalóan korlátozták a járókelõk, illetõleg a gépkocsik közlekedését, ami természetes velejárója az ilyen intézkedéseknek.

Ehhez képest nagy meglepetéssel értesültünk arról, hogy egy olyan ügyben, amikor szóba sem kerülhet az állampolgárok mozgásának korlátozása, mégis csorbát szenvedhet az Országgyûlés, illetõleg a Képviselõi Irodaház biztonsága. Arról van ugyanis szó, hogy a Fõpolgármesteri Hivatal egy engedélyt adott ki egy közvetlenül a Képviselõi Irodaház elõtti Duna-szakaszon, a Duna-parton lévõ szállodahajó felállítására. Ennek a biztonsági kockázatait nem szeretném részletezni, azt hiszem, mindenki elõtt eléggé világos.

Ehhez képest külön meglepetés volt, hogy miután a köztársasági õrezred parancsnoka, aki a biztonságért felelõs, levelet intézett a Fõpolgármesteri Hivatalhoz, és kérte az azonnali felfüggesztést, ez semmiféle eredményt nem hozott, tovább folytatták a mélyépítési munkálatokat a parkolóban.

Ezért tettem fel az elmúlt héten a kérdést, hogy vajon azt a sokak által szerencsétlennek tartott, de azért ebbõl a szempontból mégis szerencsés helyzetet, hogy a fõpolgármester úr és a belügyminiszter úr is egyazon pártnak, a Szabad Demokraták Szövetségének vezetõ politikusa, talán rövid úton el lehetne intézni ezt a kérdést, szót lehetne érteni a fõpolgármester úrral, hogy ezt a lehetetlen építési engedélyt vonják vissza. Kérdezem: azóta sikerült-e ezt megtenni?

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap