Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Itt tulajdonképpen az a probléma, hogy a képviselõ úr kitalált egy elméletet, amely szerint a belügyminiszter és a fõpolgármester építési engedélyek tárgyában szokott egymással konzultálni, és miután ettõl nem tud elszakadni, ezért azt gondolja, hogy számomra nem fontos a Parlament vagy a Képviselõi Irodaház biztonsága.

Nem errõl van szó, tisztelt képviselõ úr, hanem arról, hogy a kivitelezõ - aki egyébként megszerzi a különbözõ szakhatósági engedélyeket, mielõtt elkezdi a munkát - hibát vétett, ennek alapján nem kezdhette volna meg a kivitelezést. Amikor erre a hibára a köztársasági õrezred jelzése alapján fény derült, a Fõpolgármesteri Hivatal egyeztetést hívott össze, ennek alapján felfüggesztette az építkezést, és az addig nem folytatódhat, amíg az engedélyekkel kapcsolatos probléma nem rendezõdik le.

(13.10)

Ez, hála istennek, teljesen független attól, hogy én Demszky Gáborral különbözõ ügyekben mit beszélek meg, mit nem beszélek. Ezeknek a törvényeknek és rendeleteknek mentén kell folyniuk, nem pedig pártközi beszélgetések alapján.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az SZDSZ soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap