Dögei Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Csodálatosan megmagyarázta azt a lehetõséget, amely ha valóság volna, akkor a kisparaszti gazdaságok és minden hitelfelvevõ kis egység óriási megelégedéssel fogadná ezt az elképzelést.

El is fogadom önnek a válaszát most, csak azért, hogy ne mondja a kormánypárt vagy maga a minisztérium, hogy mindenáron ellenkezni akarunk. De ezt vegyük tudomásul, és mindnyájan vegyük tudomásul: egyedüli komoly ágazat a földmûvelés, az ezzel foglalkozó földmûvelõ ember terméke. Rengeteg hiba van. Nekünk vagy azoknak, akik a földmûveléssel foglalkoznak, szinte kérni sem kellene a türelmi idõ azonnali bevezetését.

És ebbõl adódnak a legnagyobb problémák, amikor a hitelt felveszi, azonnal törleszteni kell - mibõl? (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.) Hát akkor nem venne fel hitelt!

Elfogadom a válaszát a miniszter úrnak, de csak akkor - és késõbb visszatérünk erre természetesen -: dolgozzák ki a bankokkal ezt a megoldást, akkor megnyugtató lesz valamennyi újrakezdõ és még a nagyüzemek részére is! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap