Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Attól tartok, ön - a szokásos módon - a felelõsséget nem magában keresi, hanem a polgármesterben, aki nem tudott szóhoz jutni attól, hogy a falu határában találnak 12 darab tüzérségi lõszert, gyanús egy újabb terület, és akkor azt mondják neki: majd 30 napon túl valamikor közlik, mikor fognak kijönni, és ha ez ellen nem élt fellebbezéssel, akkor, úgy tûnik, a polgármester belenyugodott ebbe.

Tisztelt Miniszter Úr! Köztudomású - mármint annak, aki a történelmet ismeri -, hogy azon a vidéken nagyon súlyos harcok voltak a második világháborúban. Akkor lett volna felelõsségteljes az ön válasza, ha kitér arra, hogy miért nem a bejelentések számához igazították eddig is a tûzszerészek létszámát, miért nem a létszám alapján, idõben elaprózva teljesítik a kiszállásokat.

Azt hiszem, egyetlenegy képviselõt sem nyugtat meg (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), ha a választókerületében a magyar állampolgárok nem élnek biztonságban. Én nem tudom a miniszter úr válaszát elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap