Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter, a napirendi pont elõadója: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Az 1997. november 16-án megtartott országos népszavazással kapcsolatos állami feladatok megszervezésérõl és lebonyolításáról szóló jelentést a törvényben megállapított kötelezettségemnek eleget téve benyújtottam. Az írásos beszámolót most egy megjegyzéssel szeretném kiegészíteni.

A népszavazás lebonyolításának sikerét nemcsak az abban résztvevõk, illetõleg a hazai közvélemény ismerte el, hanem a rendkívül pozitív nemzetközi visszhang is tanúsítja, hogy ismét európai színvonalon teljesített a választási apparátus. Az informatikai rendszer továbbfejlesztésének köszönhetõen a számítógépes szavazatösszesítés két és fél óra alatt befejezõdhetett, miközben mindenki, aki rendelkezett a feltételekkel és érdeklõdött, az Interneten is folyamatosan figyelemmel kísérhette a népszavazás eredményének alakulását.

Ugyanakkor kérem képviselõtársaimat, hogy ez a két és fél órás eredményhirdetés ne tévesszen meg senkit a jövõ évi választásokkal szembeni elvárásainak megfogalmazásakor, hiszen miután mind az országgyûlési választáson, mind az önkormányzati választáson a népszavazással összehasonlíthatatlanul nagyobb mennyiségû adatot kell majd feldolgozni, ez hosszabb idõt fog igényelni, de a technikai fejlesztések eredményeként biztosan állítható, hogy legalább a '94-es vagy az azt meghaladó szinten lehet majd figyelemmel kísérni az eredmények alakulását.

(14.40)

Tisztelt Képviselõtársaim! Engedjék meg, hogy ezúton is köszönetet mondjak annak a közel százezer honfitársunknak, akik a választási bizottságok és a munkacsoportok tagjaiként hozzájárultak a népszavazás lebonyolításának sikeréhez, példás helytállásukkal válaszolva a népszavazás elõtt õket ért méltatlan támadásokra. Kérem, hogy a jelentést szíveskedjenek elfogadni.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap