Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Idõközben sikerült kideríteni, hogy Kapronczi Mihály képviselõ úr valóban beadott egy hozzászólási szándékot - ez elkeveredett. A technikai hibáért szíves elnézését kérem a Ház munkatársainak a nevében is.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslatok elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Nincs ilyen jelzés.) Nincsen.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az Országos Választási Bizottság elnökének az 1997. november 16-án megtartott népszavazásról szóló országgyûlési beszámolója elfogadását indítványozó országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 217 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság belügyminiszterének az 1997. november 16-án megtartott népszavazásról szóló országgyûlési beszámolója elfogadását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt az országos listáról dr. Rott Nándor halálával megüresedett helyre országgyûlési képviselõnek dr. Szabó Jánost jelölte.

(A jegyzõi széket Gyimóthy Géza foglalja el.)

A mandátumvizsgáló bizottság az ülést megelõzõen tanácskozott, és a választási iratok alapján dr. Szabó Jánost megbízólevelének szabályszerûségét megvizsgálta.

Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak... (Jelzésre:) Akkor szeretném megkérdezni, hogy a mandátumvizsgáló bizottság nevében ki nyilatkozik Géczi József Alajos helyett, hiszen jelzik, hogy õ nincsen itt most. (Jelzésre:)

Megadom a szót Isépy Tamás alelnök úrnak, a mandátumvizsgáló bizottság alelnökének, aki a Házszabály 7. § (2) bekezdésének megfelelõen jelentést tesz az Országgyûlésnek. (Dr. Géczi József Alajos megérkezik az ülésterembe.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap