Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársak! Bauer képviselõ úr a kormány által a földtörvény módosítása kapcsán betett garanciákat említette, hogy azok javították volna a földtörvényt, és a zsebszerzõdések, spekulánsok ellen igazi védelmet nyújtottak volna, tehát gyakorlatilag a magyar mezõgazdaság szerves fejlõdését elõsegítették volna.

Tisztelt Képviselõ Úr! Nem így van. Nem így van, mert azok a garanciák nagyon gyönge garanciák voltak; akkor, a földtörvény vitája során ezerszer rámutattunk - arra, sajnos, most idõkeretem nem lehet - , hogy kijátszhatók, a legegyszerûbb módon kijátszhatók. Hat módot mutatott be a szombathelyi körzeti televízió mûsora, amit lehet, hogy nagyon sokan láttak, de aki vidéken él - mint ahogy én is - naponta tudja ezeket a dolgokat, és ha lesz végre egyszer az országnak egy nemzeti érdekeket felvállaló erõs, nemzeti kormánya (Dr. Avarkeszi Dezsõ: Most is van.), akkor majd megkérjük az osztrák és a német urakat, hogy ezeket a zsebszerzõdéseket dobják a papírkosárba, mert oda valók!

(18.30)

A másik: visszautasítjuk azokat a vádakat, hogy gyakorlatilag az ellenzék próbált kreálni egy aláírásgyûjtést azért, hogy önöket bosszantsa. Kérem, önök a magyar társadalom, a magyar mezõgazdaság, épp a családi gazdaságok jövõjét veszélyeztetõ, rossz földtörvény- módosítást akartak, ez ellen jött ez védekezésként.

Én elismerem, Bauer képviselõ úr, õszintén elmondom, hogy nem én magam fogalmaztam meg a kérdést. Ezt önök is tudják. Én magam a családommal együtt a rokonságban körülbelül ezer aláírást gyûjtöttünk, õszintén elmondtam ezt is korábban. Én mindig azt mondtam, hogy a Független Kisgazdapárt támogatta a közös ellenzéki megmozdulást, mert ez nemzeti érdek volt. Még egyszer mondom: nemzeti érdek volt, hogy a szövetkezetek és azok a jogi személyek ne tudjanak azonnal átalakulni részvénytársasággá, és külföldiekkel együtt gyakorlatilag áron alul elherdálni a magyarság utolsó nemzeti vagyonát. Errõl van itt szó, tisztelt képviselõtársunk (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), és örülök, hogy önök is eljutottak odáig, hogy ma már nem akarják rövidesen módosíttatni a földtörvényt.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap