Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Elõttem szóló képviselõtársammal gyakorlatilag mindenben egyetértek, sõt mi több, köszönöm megjegyzéseit.

De szeretnék rámutatni, hogy az élelmiszer-ipari vagy mezõgazdasági célú, vagy a közvetlen célú felhasználáson kívül legalább ilyen fontos a humán hatású készítményeknek, illetõleg a törvény keretébe tartozó eljárásoknak a megfelelõ kezelése is. Ugyanis, mint ahogy a "szószéken" történt felszólalásom elején utaltam rá, a tudomány haladását nem lehet megállítani, semmi eszköz nem alkalmas erre; és tudomásul kell vennünk, hogy természetes szükséglet van abban a vonatkozásban, hogy bizonyos nemkívánatos biológiai hatásokat vagy eredményeket, következményeket a humán szféra vonatkozásában is megoldjunk, kiküszöböljünk, rendezzünk - mindegy, hogy melyik fogalmat használom én itt most a felszólalásomban, a gyógyászatban szükség van erre.

Tehát én a magam részérõl szeretném, hogy ne csak a mezõgazdasági tárca kebelén belül legyen ez, hanem inkább a Magyar Tudományos Akadémia vagy a kormány külön erre a célra létrehozott szervénél, ez az a bizonyos adatbank, amely lehetõvé tenné mindazt, amire az elõbb céloztam.

Köszönöm. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap