Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Azért kértem szót, hogy jelezzem a parlament felé is és a két percben hozzászólók felé is azt az örömömet, hogy a Kisgazdapártnak az országos területfejlesztési koncepció kapcsán elõbb ismertetett programjában szakmailag megalapozott és határozott irányú változást tapasztaltam. Ez mindenképpen örvendetes. Én tehát azok közé tartozom, akik a Bernáth Varga Balázs képviselõ úr által elmondottakat határozottan támogatni kívánják, és nem azzal foglalkoznak, hogy korábban egy szavazáskor mely kérdéseket exponálták ilyen vagy olyan mértékben.

A reflexiók közül szeretnék dr. Baráth Etele elnök úr felvetésére reagálni, nem a túldramatizálással kapcsolatban, mert azzal egyetértek, hanem az ország elmaradott térségei közötti különbség mérését és az erre való kormányzati és parlamenti reagálásokat illetõen. Én ezzel egyetértek, ezért ennek az országos területfejlesztési koncepciónak és a kormányprogramnak a késõbbiekben határozott intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy egzakt és pontos mérések legyenek az alapjai, nem pedig például a GDP-nek az olyan irányú mérése, amellyel a közgazdászok és más szakmai körök sem értenek egyet, amelyek a fekete- és a szürkegazdaság határán lévõ teljesítményeket nem képesek integrálni, és ami olyan eredményhez vezet, hogy Pest megye, az ország egyik legfejlettebb megyéje a harmadik helyet foglalja el, csak azért, mert azok a cégek, amelyek itt tevékenykednek, mondjuk, Budapesten vannak bejegyezve és így tovább.

Az infrastrukturális különbségek helyett pedig én is a munkahelyteremtésre és elsõsorban egy adott térség komplex fejlesztésére hívnám fel a figyelmet, ami dr. Bernáth Varga Balázs elõadásából kitetszett.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap