Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Sajnálom miniszter úr, hogy ön a miniszterelnök úr nevében nem tud adatokat közölni, hanem az általam közölt, részben a Központi Statisztikai Hivatal adataiból, részben a kormány adataiból idézett adatokkal is szembehelyezkedik, mert nem értik meg, hogy milyen következményei vannak az önök által folytatott gazdaságpolitikának.

Hadd utaljak arra, hogy hiába mondják az inflációcsökkentõ hatását a forintleértékelésnek, ebben a most lezárult gazdasági évben 3 milliárd USA-dollár volt a külkereskedelmi mérleg hiánya, és ha ezt összeveti, mondjuk, Anglia politikájával, akkor láthatja, hogy (Bársony András: Egy!) az angol politika mennyire ügyel arra, hogy az export és az import szinten (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) maradjon, és hogy a magas fontot se értékeljék le.

Tehát kénytelen vagyok a kisgazda gazdasági álláspontot (Az elnök ismét jelzi az idõ leteltét.) fenntartani (Dr. Szabó Zoltán: Rövidítsél!) és megállapítani, hogy önök gerjesztik az inflációt. (Derültség az MSZP soraiból. - Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap