Farkas Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm, elnöknõ. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nikolits miniszter úr az imént azt mondta, nem tipikus jelenség, hogy a végrehajtási rendelet nagyon-nagyon késik a megalkotott törvényhez képest a jogalkotási törvény rendelkezései ellenére.

(16.20)

Én képviselõtársamhoz hasonlóan arra szeretnék rámutatni, hogy: de, ez így van!

November 1-jén hatályba lépett a gyermekvédelmi törvény, a végrehajtási rendelet azonban máig sem. Ismereteink szerint ez a Népjóléti Minisztérium jogi fõosztályán pihen, és arra szeretnék rákérdezni, hogy mikor ébred fel és mikor indul el a munkára. Ugyanis sok mindenben okoz ez hátrányt, példaként csak a pártfogói felügyelet jogintézményére szeretnék utalni. Ez mind szervezeti, mind financiális, mind a rendszerbeli kérdésekben abszolút rendezetlen, a hivatásos pártfogók nem tudják, hogy a hatályba lépett törvénnyel hogyan bánjanak, hogyan alkalmazzák azt, és azt hiszem, ez a példa arra utal, hogy nem kizárólag népjóléti, hanem közbiztonságot is érintõ kérdés az, hogy a fiatalkorú bûnelkövetõkkel foglalkozó hivatásos pártfogók a törvény szellemében szabályozottan végezhessék munkájukat.

Kérdezem, hogy mikor számíthatunk arra, hogy végre megszületik a végrehajtási rendelet és megszûnik a törvénysértés - mert ez az. (Taps az MDF soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap