Elnök Tartalom Következõ
                     Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának
                                 3. ülésnapja
                          1998. február 9-én, hétfõn
                      (15.02 óra - Elnök: Dr. Gál Zoltán
                 Jegyzõk: Boros László, dr. Trombitás Zoltán)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kérem, foglalják el helyüket! Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat s mindenkit, aki figyelemmel kíséri a munkánkat.

Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának 3. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és dr. Trombitás Zoltán jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országos Választási Bizottság arról tájékoztatott, hogy a Tóth Tamás úr által kezdeményezett, a halálbüntetés visszaállítása érdekében népszavazás kiírását támogató aláírások száma nem éri el az alkotmány 28/C. §-ának (4) bekezdésében meghatározott mértéket. Ennek alapján az Országos Választási Bizottság megállapította az eddigi kezdeményezés érvénytelenségét. Egyben tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy Tóth Tamás úr újabb aláírásokat juttatott el hozzám, amelyeket az Országos Választási Bizottsághoz továbbítottam.

Tisztelt Országgyûlés! A napirend elõtti felszólalások következnek. Elsõnek megadom a szót Torgyán József frakcióvezetõ úrnak, Független Kisgazdapárt.

Tartalom Következõ

Eleje Honlap