Tardos Márton Tartalom Elõzõ Következõ

TARDOS MÁRTON (SZDSZ): Igen tisztelt Elnök Úr! Képviselõtársaim! Pár perccel ezelõtt a gazdasági bizottság elnökeként kaptam szót, és lényegében elmondtam a véleményemet, amely a bizottságban kialakult véleménnyel azonos.

(18.40)

A szabaddemokraták is úgy vélik, hogy a kockázatitõke-törvény egy jelentõs elõrelépést jelent a kockázati alapok megteremtésében, de vannak még részletkérdések, amelyeknek a tisztázása szükséges. Ezek a részletkérdések arra vonatkoznak, hogy milyen mértékû megszorításokért milyen mértékû kedvezményeket lehet a kockázatialap-befektetõknek nyújtani, milyen módon érdemes a külföldi és hazai, jelentõs kockázatot vállaló és nagy befektetési elõnyöket megszerezni óhajtó gazdasági aktoroknak nyújtani.

Lényegesnek tartom azt a kérdést is, amirõl már ugyancsak szóltam, hogy ez a kérdés a befektetési problémáknak csak egy szûk szegmensét, a kockázati tõkével megoldható problémákat kezeli, az általános tõkehiány és fejlesztési problémák megoldásához az állami szabályozások szélesebb körét kell áttekinteni, és remélem, hogy az általános és részletes vita során erre mód fog kínálkozni. Ennek alapján mód lesz a beruházások általános szabályozására és a kis- és középvállalkozások kedvezményezésének kérdését mérlegelni, és a jelenleginél jobb, fejlettebb, az ország fejlõdését jobban elõsegítõ rendszert kialakítani.

Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap