Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdéseim egy részét most nem teszem fel önnek, megvárom, amíg legközelebb a pénzügyminiszter úr is bejön. Többi részére azonban várom válaszát.

Kérdésem címe az volt: "Hogyan teljesíti a Pénzügyminisztérium ellenõrzési kötelezettségét az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatalnál?". Tegnap napirend elõtti hozzászólásomban jó néhány kérdésre felhívtam a figyelmet, melyekre államtitkár úr - nyilván váratlanul érték ezek a kérdések - enyhén szólva nem adott teljes körû választ. Nos, kérdezem:

Vajon miért egy magáncégnek adja ki a Pénzügyminisztérium az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal könyvvizsgálatát, miért nem a Pénzügyminisztérium ellenõrzési fõosztálya vagy a Központi Ellenõrzési Igazgatóság, esetleg - ha valami nagy gondot sejtenek - az Állami Számvevõszék végzi ezt az ellenõrzést?

Nem tartja-e problémásnak a Pénzügyminisztérium azt, hogy egy magáncég olyan belsõ információkhoz juthat, amelyeknek következményei egészen messzire vezethetnek?

Vajon miért van az, hogy a Geoholding, Geomédia Kft. az APEH- székházban székel? (Akar László: Bérleti díjat fizet érte!) Igen, államtitkár úr, valóban fizet bérleti díjat: 40 négyzetméterért 40 ezer forintot, világítás, fûtés s a többi. De a kérdés nem ez. Az igazi kérdés az, hogy egy magánvállalkozás miért székel az APEH- székházban.

Ugyanez a magánvállalkozás miért fizet a közigazgatási államtitkárnak, Csobánczy Péter helyettes államtitkár úrnak és Vámosi Nagy Szabolcsnak különdíjat az információkért és a munkájukért?

Vajon milyen pályázatot nyert a Matkó és Horváth Kommunikációs Kft., mely szórólapján még a kormányhoz fûzõdõ kapcsolatot is hirdeti?

Tehát, államtitkár úr, azt kérdezem öntõl: a Pénzügyminisztérium ellenõrizte-e az APEH magáncégekkel folytatott kapcsolatát?

Várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap