Rózsa Edit Tartalom Elõzõ Következõ

RÓZSA EDIT (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr - annál is inkább, mert ketten egyszerre nehezen tudnánk elmondani. Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Az otthon végezhetõ számítógépes munka - az úgynevezett távmunka - magyarországi meghonosítását és terjesztését elõsegítõ programot indít a Munkaügyi Minisztérium és a Futurist Rt. - olvashattuk a lapokban, hallhattunk róla. Ez nagyon jó.

Egyetértve egyébként Szentgyörgyi Zsuzsa véleményével is, aki a Magyar Hírlap február 2-ai számában írt errõl - és teljesen egyetértek vele -, a program a jövõ egyik kecsegtetõ lehetõsége, segítheti egyes társadalmi rétegek foglalkoztatását. Az viszont nem biztos, hogy jó, hogy ezt csupán más társadalmi csoportok rovására kell megoldani, ugyanis a program megvalósításához szükséges 100 millió forintot a Rehabilitációs Alapból különítették el. A megváltozott munkaképességûeket foglalkoztató egyéb társaságok és célszervezetek állami támogatása 1993 óta folyamatosan csökken a Rehabilitációs Alap hiányosságaira hivatkozva.

Ezek után kérdésünk a miniszter úrhoz: a Rehabilitációs Alap pénzeszközeit miért fordítják nem csak rehabilitációs célú támogatásokra? Várom miniszter úr válaszát. Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap