Kapronczi Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

KAPRONCZI MIHÁLY (független): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Országgyûlés alkotmány- és igazságügyi bizottsága által a NATO- népszavazás eredményérõl benyújtott H/5378. számú határozati javaslattal kapcsolatban határozottan leszögezem, hogy nem támogatom, hanem ellenzem. Ellenzem azért, mert az Alkotmánybíróság a Magyar Igazság és Élet Pártja jogorvoslati kérelmére nem adott érdemi választ arra, hogy érvényes vagy érvénytelen volt-e a népszavazás. (Zaj.)

A Magyar Igazság és Élet Pártja álláspontja tehát megfelel annak a valóságnak, amely szerint a népszavazás érvényességére vonatkozó törvények érvényben vannak, és azokat a módosított alkotmány sem zárta ki. Ennek értelmében, mivel a szavazásra jogosultak több mint 50 százaléka nem vett részt a szavazásban, azt érvénytelennek kell tekinteni. Érvénytelen népszavazás pedig nem lehet eredményes. Jelen határozati javaslat tehát nem más, mint a parlamenti többség által is bizonytalannak ítélt kormánylegitimitás pótlására tett kétségbeesett kísérlet (Dr. Szabó Zoltán: Teljesen kétségbe vagyunk esve!) a csatlakozás aláírására, jogosságára vonatkozóan.

A Magyar Igazság és Élet Pártja és más társadalmi szervezetek NATO- belépésre vonatkozó ellenvéleményét igazolja az a tény, hogy az állítólagos védelmi-biztonsági szervezetbe való belépés számláját már tegnap benyújtották Magyarországnak. Hazánknak olyan támadó jellegû konfliktusban kell részt vállalni a belépés áraként, amit még a NATO-t alapító tag Franciaország sem vállal. A Magyar Igazság és Élet Pártjának véleménye: ez hosszú távon nem felel meg nemzeti érdekeinknek, de rövid távon sem, mivel igen sok országgal ronthatja hazánk nemzetközi és gazdasági kapcsolatait.

Köszönöm megtisztelõ figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap