Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Államtitkár Úr! Meg kell jegyeznem - ha már felém intézte a szavait -, hogy azért nem árt az Országgyûlést is tájékoztatni ilyen jelentõségû dolgokról, mert nagyon sok embert foglalkoztat majd, ha egy dandár a nyáron megjelenik, mondjuk, Veszprém megyében. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Más képviselõtársunk nem kíván szólni, ezért az általános vitát lezárom, s mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozatról dönthetünk, ha valakinek nincs ellene kifogása. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az 1998. évben a két- és többoldalú megállapodások alapján tervezett országgyûlési hozzájárulást igénylõ csapatmozgásokról, illetve a hazai gyakorló- és lõterek külföldiek által térítés ellenében történõ igénybevételérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 244 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 26 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a Magyar Köztársaság és a NATO közötti 1998. évi egyéni partnerségi program tervezetének jóváhagyásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/5271. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/5271/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az államtitkár úr - mint a napirendi pont elõadója - indokolását már elmondta e javaslatról is.

Most megadom a szót Samu János képviselõ úrnak, a honvédelmi bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap