Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Bihari Mihály képviselõtársam felszólalása meggyõzött arról, hogy a Magyar Szocialista Párt valóban sokszínû párt. Csak jó lenne, ha egy kormányzó párt tisztában lenne azzal, hogy bizonyos elvi vitákat saját berkein belül kellene lefolytatnia, és azt követõen, a törvényhozási tárgyaknak megfelelõen, beterjeszteni az Országgyûlés elé a törvényjavaslatokat.

Másrészt jó lenne, ha például a külügyminiszter úr jelen lenne ezen az ülésen, és hallaná, amit Bihari képviselõtársam nagyon világosan, nagyon kristálytisztán, valóban jogászi, professzori érveléssel megfogalmazott. Tudniillik a Magyar Köztársaság nemzetközi érdekeit sokkal inkább sérti az, ha a külügyminiszter úr felelõtlenül nyilatkozik a kisebbségi képviselet kérdésében, mintsem az, ha az ellenzéki pártok a Magyar Országgyûlésben felelõsségteljesen, szakmailag védhetetlen érvek alapján bizonyítják azt, hogy semmifajta nemzetközi szerzõdés, sem kétoldalú egyezmény nem kötelezi Magyarországot a kisebbségi képviselet megteremtésére.

Professzor úr nagyon világosan levezette, hogy itt olyan alkotmányos mulasztásról, mint amit egyes szocialista politikusok megfogalmaznak gátlástalanul, nincsen szó. Bihari Mihály elõadásából kitûnt, hogy a magyar kisebbségvédelmi intézmények nemcsak a magyar politikusok szerint, hanem nemzetközileg elismert tudósok és politikusok szerint is megállják a helyüket. Tehát nekünk nem szégyenkeznivalónk van e téren, hanem büszkén mondhatjuk, hogy miket tettünk le ezen az úton.

Köszönöm szépen, elnök úr.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap