Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Elõször is megköszönöm a beszédemmel kapcsolatos MSZP-észrevételt. De legyen szabad rögtön megjegyeznem, én nem azt kifogásoltam, hogy négy-öt alkalommal történt volna módosítása az adótörvényeknek, hanem világosan elmondtam, hogy az én számításaim szerint legalább hatvan-hetven alkalommal történt ilyen módosítás, amit viszont elképesztõen nagy számnak tartok, olyan számnak, amelyet az állampolgár egyszerûen nem tud követni, mert ilyen számú módosítás még a profi ügyvédek vagy profi adószakértõk számára is követhetetlen. Maguk a legkiválóbb adószakértõk is azt mondják, hogy egyszerûen képtelenek kiigazodni e mérhetetlenül nagy változtatgatás közben.

Ami a másik fontos megjegyzést jelentené az én felszólalásommal kapcsolatos észrevételt illetõen. Kifogásoltam és kifogásolom, ha már ennyiszer átdolgozták az adótörvényeket, tehát hatvan-hetven alkalommal, miért kellett olyan otromba módon több százezer kisvállalkozó helyzetébe belenyúlni, hogy évi egyszeri alkalom helyett tizenkét alkalommal kényszerítsék õket évente adóbevallásra. Ráadásul olyan körülmények között, amikor az adóbevallást csak úgy tudják megtenni, hogy órákig vagy netántán napokig állnak sorban a blanketták miatt, utána külön állnak órákig vagy napokig sorban a bevallás benyújtása miatt.

Tehát úgy gondolom, ezek a valós kifogások (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), és ennek megváltoztatására tettem javaslatokat.

Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap