Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Az elõzményeket képviselõ úr a kérdésében elmondta. A Ganz Árammérõ Gyár valóban 1989-ben alakult át gazdasági társasággá, s vagyonába tartozott az említett óvoda is. 1994-ben kezdõdött a végelszámolás, még az Állami Vagyonügynökség kezdeményezte, illetve rendelte el, és az ÁPV Rt. ezt a helyzetet örökölte.

1997-ben került sor az óvodaépület megpályáztatására, mely pályázaton négy gazdasági társaság indult, és a Fixum '95 nevû kft. nyerte meg azzal a feltétellel, hogy az óvoda zavartalan mûködését a bérleti szerzõdés tartama alatt köteles biztosítani. Ez valóban 2000. június 30-ig tart, addig viszonylag kedvezõ helyzetben van az önkormányzat, hiszen változatlan feltételek mellett tudja üzemeltetni az óvodát. Ahhoz azonban, hogy késõbb ne kerülhessen hátrányosabb helyzetbe vagy meg tudja szerezni az óvodát, az új tulajdonossal, a Fixum '95 Kft.-vel kellene a kapcsolatot felvenni és tárgyalni. Úgy tudom, hogy az eladás elõl a Fixum Kft. nem zárkózna el.

Azt tudom tehát válaszolni képviselõ úr kérdésére, hogy a tulajdonos ma már nem az állam, nem az ÁPV Rt.; a Fixum '95 Kft.- vel kellene az önkormányzatnak felvenni a kapcsolatot, és vételi ajánlatot tenni.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap