Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Nem tettem volna föl azonnali kérdést, ha nem sérült volna az az egyeztetési folyamat, amelyrõl beszéltem, és amelyet államtitkár asszony ismételten megemlített.

A kormány tisztelt képviselõje támogatta az alapvetõen új régiókialakítási elképzeléseket. Ez ellen tiltakozom, és azért teszem szóvá, hogy a parlament tudjon arról, milyen módosító javaslatok kerülnek a bizottságok elé, és a kormány képviselõi miket támogatnak! Saját maguk által benyújtott javaslatot, alapvetõen módosító javaslatokat a kormány képviselõi lehetõleg ne támogassanak, hiszen ezzel egy teljes egyeztetési folyamatot borítanak fel, és a területi önkormányzatokat, valamint a térségfejlesztési tanácsokat hozzák kellemetlen helyzetbe! Hiszen elindultak a régióegyeztetés, a koncepció tervezési folyamatai, megrendelések történtek, és most a kormány képviselõje ezzel szemben olyan javaslatot támogat, amely egyértelmûen a vidék fejlõdése ellen hat. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.)

Kérem államtitkár asszonyt, hogy fontolja meg a késõbbiekben a kormány által támogatott javaslatokat. (Szórványos taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap