Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr, bár én szívem szerint népjónemléti miniszter úrnak nevezném Kökény miniszter urat (Derültség a Kisgazdapárt soraiban.), de maradjunk a kérdésnél.

Önök a Pénzügyminisztériummal közösen adminisztrációs offenzívát indítottak a vállalkozók ellen. Ennek lényege, hogy az évi egyszeri adóbevallás helyett - a tb-bevallásra utalok - tizenkétszer kell bevallást tenniük. Ez több százezer vállalkozót lehetetlenít el! Ennek következtében, amint azt Varga képviselõtársunk is felvetette már önnek, az évszázad sorban állása alakult ki (Derültség és moraj a kormánypártok soraiban.) a Népszabadság közlése szerint.

(14.50)

Javaslom is, hogy esetleg jelentkezzenek a Guinness rekordok könyvébe - ezzel kapcsolatban nyilván joggal be is kerülhetnek oda.

Ha a vállalkozónak van alkalmazottja, akkor nem egyszerûen az érthetetlen blanketta kitöltésével kell havonta adóbevallást tennie, hanem akkor mágneslemezen - népszerûbb nyelven: floppyn - is bevallást kell tenni. Igen ám, de itt nyilatkozni kell, hogyha a számítógépet használta, azon nincs-e vírus. Nem elég egyébként csak a floppyn beadni, hanem ilyenkor külön be kell adni írásban is, a korábbi bevallást is mellékelni kell.

Kérdezem miniszter úrtól, nem gondolja-e, hogy még a jó szándékú, fizetni akaró járulékfizetõket is elriasztják ezzel. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.) Várom megtisztelõ válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap