Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A miniszter úr írásban kíván válaszolni az elhangzott interpellációra. Ehhez azonban az Országgyûlés jóváhagyása szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy az elhangzott interpellációra harminc napon belül a pénzügyminiszter úr írásban válaszoljon. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 178 igen szavazattal, 20 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett elfogadta, hogy a miniszter úr írásban válaszoljon.

Utalván szavaira, miszerint, ahogy a kormány dönt, a tájékoztatást megadja, erre annál is inkább szükség lesz, mert az Országgyûlés nem biztos, hogy a 30. napon ülésezni fog, kérem tehát a miniszter urat, hogy a lehetõ legrövidebb idõn belül adja meg a választ.

(15.40)

Tisztelt Országgyûlés! Egy kis frissítésként szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyûlést a következõkrõl. Amint talán képviselõtársaim tudják, reggel rendkívüli házbizottságon a frakciók egyhangúlag egyetértettek azzal, hogy az Országgyûlés ma a határozathozatalok idõszakában, annak elején, Házszabálytól való eltéréssel megtárgyalja az Irakra vonatkozó ENSZ-határozatok érvényesítését célzó nemzetközi fellépésben történõ magyar közremûködésrõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Ami miatt ezt szóba hozom, tisztelt Országgyûlés, az az, hogy figyelemmel az Országgyûlés 1990 decemberi döntésére, amit az Öböl- háború kapcsán való magyar részvételrõl hozott és az alkotmány idevonatkozó paragrafusaira, a döntéshez az összes képviselõ kétharmada, azaz 255 képviselõtársunk igen szavazata szükséges. Felkérem a frakcióvezetõket, hogy az ügy jelentõségére tekintettel gondoskodjanak arról - egyetértés van a frakciók között az ügyben - , hogy kellõ számú képviselõtársunk a döntéshozatalban részt tudjon venni.

Tisztelt Országgyûlés! Most folytatjuk az interpellációkat. Czuczi Mihály képviselõ úr, az SZDSZ-bõl, interpellációját visszavonta. Pusztai Erzsébet képviselõ asszony, az MDNP-bõl, azonban nem, és a pénzügyminiszterhez nyújtott be interpellációt: "A piacgazdaság mûködésének tárgyában". Képviselõ asszonyt illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap