Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy ma kezdõdõ ülésünk napirendjének kiegészítésére a szükséges aláírások csatolásával több indítvány érkezett.

Elsõként ezekrõl külön-külön határoz az Országgyûlés, majd ezután dönt a házbizottság napirendi ajánlásáról. Az SZDSZ képviselõcsoportja indítványozta a nemdohányzók védelmérõl és a dohányzással kapcsolatos egészségkárosodás megelõzésérõl szóló törvényjavaslat napirendre történõ felvételét.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a javaslattal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy látható kisebbség támogatja a javaslatot, ezért megállapítom, hogy az Országgyûlés a napirendi javaslat kiegészítését nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Az SZDSZ képviselõcsoportja ugyancsak javasolta, hogy a napirend egészüljön ki a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlõségük biztosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a javaslattal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége nem támogatja a napirendi javaslat kiegészítését. (Gyimóthy Géza: Gépi szavazást kérünk!)

Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a házbizottság napirendi ajánlásáról határozunk. A házbizottság... (Dr. Szabad György jelentkezik.)

Megadom a szót ügyrendi kérdésben Szabad György képviselõ úrnak, MDNP.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap