Baráth Etele Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Eredendõen nem volt igazán szándékom szólni, csak szeretném megindokolni, hogy miért nem szállok vitába. Bár alapvetõen a hangulat rendkívül forró és nagyon tüzes, s a hatalmas érdeklõdés is, ami övezi a területfejlesztést, indokolná, hogy az ember részletekbe menjen, csak a probléma az, hogy eredetileg elfogadtunk egy rendet, hogy milyen ritmusban és milyen szakaszokban vitatjuk ezt a törvényjavaslatot. Eddig nagyjából mindenki, különösen Balsay képviselõtársam, eltért ettõl a ritmustól. Most már a harmadik szakaszt vitatjuk, majd visszatértünk a második szakaszra, és nevezetesen nem a saját módosító indítványait indokolta, hanem az enyémekkel vitatkozott, és azokat kívánta kiegészíteni. Csak ezért bátorkodom most szólni.

Továbbá még azt megindokolnám, hogy azért is nem mondtam elõzõ két képviselõtársamnál semmit, mert úgy érzem, hogy egy kicsit keveredik a bizottsági viták tartalma, helye és lehetõsége az általános, nagyteremben folytatott részletes vitával. Nevezetesen arról van szó, hogy Balsay képviselõtársam beadott módosító indítványait abban a bizottságban, amelynek õ is tagja - de sajnos távollétében - két alkalommal is vitattuk már, és nagyon sok részletében egyetértve a gondolatok lényegével, progresszivitásával, jövõt alkotó voltával, a bizottságunk úgy döntött, hogy bizonyos elemeiben módosítja azokat, kiegészíti, és kapcsolódó módosító indítványokat nyújt be, pontosan az értékek megõrzése és az elfogadtatás érdekében. Képviselõtársam ezt nem tudja, mert nem vett részt ezeken a bizottsági üléseken, viszont nem hiszem, hogy egy ilyen plenáris feladata volna, hogy ezeket részleteiben ismertessem. Tisztelettel meginvitálom a képviselõt holnap reggel fél 9 órától ismételten erre a bizottsági ülésre, és akkor ezeket a kapcsolódó módosító indítványokat lesz lehetõsége megtekinteni és megismerni.

A lakásépítéssel és a borvidékkel kapcsolatosan is elhangzott hozzászólásokra elõzetesen azt tudom mondani, hogy mind a kettõ rendkívül mély igazságokat hordoz, s azt hiszem, nemcsak a magam, a bizottság nevében is hadd mondjam, hogy nagymértékben egyetértünk vele, csak nem itt, nem ebben a törvényben való szerepeltetését támogatnánk.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap