Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Államtitkár Úr! Úgy gondolom, hogy egy ilyen elõterjesztésben kellene önöknek megmondaniuk, hogy ennyi, annyi vagy mennyi pénzbõl gondolják helyrehozhatónak a tûzoltósággal kapcsolatos elmaradásokat. Ne szóbeszédbõl kelljen azt a képviselõnek kikövetkeztetnie!

Ami az önkormányzatok helyzetét illeti a tûzoltóság munkájával kapcsolatosan, valóban van néhány önkormányzat, amelyik tud kellõ pénzeszközöket fordítani erre a célra, azonban igen sok önkormányzat nem tud, és sajnos az utóbbiak vannak döntõ többségben.

Ha az államtitkár úr azt mondja nekem, hogy minden rendben van a tûzoltósággal kapcsolatban, akkor bennem felmerül a kérdés: netán elégedettségüket jöttek kifejezni ide a parlament elé többször a tûzoltók? Igen tisztelt államtitkár úr, önök itt meghúzódtak a parlament biztonságos plenáris üléstermében, nem mentek ki a méltatlankodó tûzoltókhoz, én mentem ki, a feleségem adott be beadványokat a tûzoltóság érdekében. (Dr. Toller László: Ki is fütyültek!) Úgy gondolom, hogy talán az önök figyelme is kiterjedhetett volna erre.

Ami most már a béreket illeti, ön nagyon meg van elégedve a bérekkel. Lehet, hogy a saját bérével meg lehet elégedve, de ami a tûzoltók bérét illeti, higgye el, hogy én látom helyesen az adatokat. Az 1960-as évek közepének megfelelõ béreket kapják a tûzoltók az árakhoz viszonyítva. Ha ez önnek megfelelõ, akkor nem tudom, mi lesz önnek az európai törekvése. Köszönöm a megtisztelõ figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap