Szili Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Képviselõ Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Elég furcsa gyakorlatnak tartom, képviselõ úr - és ennek már az elmúlt héten is hangot adtam -, hogy olyan kérdésben folytatunk az azonnali kérdések órájában vitát, amelynek a vitája ma a parlament elõtt van. Éppen tegnap este folytattuk a részletes vitát az országos területfejlesztési koncepcióról. Elég furcsa gyakorlat lenne, ha minden egyes módosító indítvány kérdésében külön megszólíttattatnék a kormány az azonnali kérdések, interpellációk és kérdések órájában.

Szeretném újra megnyugtatni képviselõ urat, ahogy egy héttel ezelõtt is tettem: az országos területfejlesztési koncepció széles támogatottsággal került a parlament elé, hiszen valamennyi megyei területfejlesztési tanács többször tárgyalta, az Országos Területfejlesztési Tanács egyetértését követõen került a kormány, illetõleg a parlament elé. A kormány és az elõterjesztõ Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium csak és kizárólag olyan módosító indítványokat támogat, amelyek ezzel a széles körû egyetértéssel és az alulról építkezéssel koherenciában, összhangban vannak.

Kérem képviselõ urat, hogy vegye figyelembe a Házszabály általam már idézett azon szakaszát, amely mindaddig lehetõséget nyújt csatlakozó módosító indítványok, bizottsági módosító indítványok beadására, amíg a módosító indítványokról a szavazás meg nem kezdõdik. Kérem képviselõ urat, hogy fogadja el válaszomat.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap