Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A kérdésbõl, tehát hogy "Miért értékeli többre a párttársát a magyar népnél, miniszterelnök úr?", tudhatja miniszterelnök úr, hogy arról a 13 milliárd forintról beszélek, amelyet ön a Mol Rt.-nek, tehát párttársának, Pál Lászlónak - mondhatnám úgy is: elvtársának, tehát Horn elvtárs Pál elvtársnak - elengedett.

Ezt azért vagyok kénytelen öntõl ilyen értelemben megkérdezni, mert hiszen Magyarországon ma 800 ezer lakásban két és félmillió olyan állampolgár lakik, akiknek évek óta felhalmozódott nem egészen 10 milliárd forintos tartozásuk, és õket a kilakoltatás réme fenyegeti, mert a kormány nem hajlandó elengedni a tartozásukat, nem hajlandó engedményeket tenni. Van 650 ezer távfûtéses lakás, amelyekben 2 millió 300 ezer magyar állampolgár lakik; nõk, férfiak, idõsek, gyerekek, betegek, mozgásképtelenek. Õk sem tudják fizetni az irreálisan megemelt távfûtõdíjakat, mégsem engednek el egy fillért sem nekik sem. Van 80 ezer OTP- lakás, amelyeknek lakói önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy nem tudják fizetni a megemelt kamatokat. Ez 300 ezer ember érint. Nekik sem engednek el semmit.

(14.10)

Úgy tûnik, hogy ön ennél az állampolgártömegnél sokkal többre értékeli a saját párttársát, Pál elvtársat. Ezért kérdezem önt, miniszterelnök úr: miért értékeli többre Pál elvtársat a magyar népnél?

Várom a megtisztelõ válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap