Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Ön szerint, képviselõ úr, a totális rettegés az úr, márpedig a totális rettegés ellen csak a totális elrettentés nyújthat védelmet, azaz minden füstölõ elé tegyünk egy géppisztolyos õrt. (Dr. Homoki János: Mi van a bûnözõkkel?!)

Tisztelt Képviselõ Úr! Egy átlagos bûnözõ csak áldozatát akarja megfélemlíteni - ön egy egész ország lakosságát. Kérem, hogy ezt ne tegye, és azt tanácsolom, hogy tekintse át a közelmúlt történéseit, hogy milyen jogszabályokat hozott ez a parlament, és akkor láthatja, hogy a közelmúltban megalkottuk a fegyveres biztonsági õrségrõl, a természetvédelmi és mezei õrszolgálatról szóló törvényt, és a mezõõrök, hegyõrök felállításához, mûködéséhez a központi kormányzat az 50 százalékos összeget biztosítja. A múlt héten szavazta meg ez a parlament a személy- és vagyonvédelemrõl szóló törvényt, ami szintén lehetõvé teszi, hogy a vagyontárgyak védelméhez most már megfelelõ jogi keret áll rendelkezésre.

Mit kívánunk tenni a közeljövõben, képviselõ úr? Oly sokszor elmondtam már önnek, szó szerint ismerheti a rendõrség középtávú fejlesztési programját, amiben benne van, hogy még mintegy 4 ezer rendõrrel kívánjuk növelni a rendõrség létszámát, benne van, hogy több mint 90 rendõrõrsöt kívánunk létrehozni, elsõsorban pontosan azokban a megyékben, amelyeket ön az interpellációjában érintett.

Egyben viszont biztos vagyok, képviselõ úr: itt nekünk, parlamenti képviselõknek nem az a feladatunk, hogy pánikot keltsünk. Ne legyen ez önnek sem! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap