Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Szeretném tájékoztatni képviselõtársaimat, hogy határozathozatallal folytatjuk a munkát. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk a munkát. Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelöltem a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést, az érdeklõdõ képviselõk a szokásos módon tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti és tegnapi ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, most a részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény, a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról szóló T/5382. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 201 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kezdeményezem, hogy az emberi felhasználásra kerülõ gyógyszerekrõl szóló T/5095. számú törvényjavaslatot is bocsássa a tisztelt Országgyûlés részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 217 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a géntechnológiával módosított szervezetekrõl szóló T/4754. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását is. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 222 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, tisztelt Országgyûlés, a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szóló T/5385. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 225 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, tisztelt Országgyûlés, az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló T/5474. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 229 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem az adótörvények és a számviteli törvény és egyes más törvények módosításáról szóló T/5396. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 210 igen szavazattal, 15 ellenszavazat és 15 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kezdeményezem a kockázati tõkebefektetésekrõl, a kockázati tõketársaságokról, valamint a kockázati tõkealapokról szóló T/5395. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 245 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kezdeményezem a büntetõjogszabályok módosításáról szóló T/5383. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását is. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 249 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló T/5399. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 215 igen szavazattal, 35 ellenszavazattal és 5 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kezdeményezem, hogy az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény módosításáról szóló T/5400. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 213 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal és 26 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a Xéniza Láz Egyesület, az Ûrgammák mozgalom és egyes kormányzati, üzleti és politikai körök, valamint a Magyar Televízió közötti kapcsolatokkal összefüggõ kérdéseket vizsgáló bizottság felállításáról szóló H/5430. számú országgyûlési határozati javaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 230 igen szavazattal, 5 ellenszavazattal és 20 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.00)

Tisztelt Országgyûlés! A társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottság kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot H/5540. számon.

Megadom a szót Filló Pálnak, a bizottság elnökének, aki a kivételes eljárásba vétel iránti kérelmet indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap