Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 262 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy a határozati javaslatot kivételes eljárásban tárgyalja.

Tisztelt Országgyûlés! Ahogy Filló Pál képviselõtársunk, a bizottság elnöke elmondotta, az elõterjesztõk kérték a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásbavételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 265 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a kivételes eljárásba vett országgyûlési határozati javaslatot sürgõsséggel fogja tárgyalni.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 125. §-a (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a költségvetési bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Az emberi jogi bizottság sürgõs tárgyalást kérve új változatban benyújtotta a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló H/5564. számú országgyûlési határozati javaslatát.

Megkérdezem Gellért Kis Gábor képviselõ urat, a bizottság elnökét, hogy kívánja-e indokolni a sürgõsséget. (Gellért Kis Gábor: Igen.) Igen. Megadom a szót Gellért Kis Gábor képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap