Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tekintve, hogy több képviselõtársunk nem jelezte hozzászólási szándékát, az általános vitát lezárom.

Az államtitkár úr nem kíván reagálni az elhangzottakra.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat sem érkezett, részletes vitát sem kell folytatnunk. Ezért, ha nincs ellene kifogása valakinek, határozathozatal következhet. (Nincs ilyen jelzés.) Nem érkezett észrevétel.

Határozathozatal következik tehát, tisztelt Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a gyalogsági aknák alkalmazásának, felhalmozásának, gyártásának és átadásának betiltásáról, illetõleg megsemmisítésérõl szóló egyezmény megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 274 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõbb még láttam az államtitkár asszonyt... (T. Asztalos Ildikó visszatér helyére az ülésteremben.) - most is látom. (Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az általános vám- és kereskedelmi egyezmény keretében kialakított, a Kereskedelmi Világszervezetet létrehozó marrakeshi egyezmény és mellékleteinek kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztést T/5358. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/5358/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót T. Asztalos Ildikó államtitkár asszonynak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap