Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A környezetvédelmi bizottság alapos véleménye után (Derültség.) képviselõtársaink már nem kívánnak véleményt nyilvánítani, láthatólag államtitkár asszony sem kíván a bizottság véleményére reagálni, ezért az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat sem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. S ha nincs ellene senkinek sem kifogása, akkor határozathozatal következik. (Nincs jelentkezõ.) Nincs kifogása.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében a kiégett fûtõelemek kezelésének biztonságáról és a radioaktív hulladékok kezelésének biztonságáról létrehozott közös egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 259 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 9 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Genfben 1973. június 26-án a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott, a foglalkoztatás alsó korhatáráról szóló 138. számú ILO-egyezmény megerõsítésérõl szóló, valamint a Genfben 1997. június 17-én a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által elfogadott, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet alapokmányának módosításáról szóló ILO-okirat megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatok együttes általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztéseket H/5397. és H/5398. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kiss Péter munkaügyi miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap