Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Az elõzõ kétpercesemet folytatnám. Két megjegyzést szeretnék tenni.

Az egyik: rendszeresen halljuk azt, hogy az a kérdés, meg akarjuk-e oldani a kérdést vagy sem - és utána a módosító indítványokat pedig elutasítjuk. Én tehát nem tartom helyénvalónak azt, ha azt mondjuk, hogy az a kérdés, hogy meg akarjuk-e oldani, és aki meg akarja oldani, az elfogadja azt, amit mi mondunk.

Mi egy másfajta megoldási lehetõséget ajánlunk. Ez is egyfajta megoldási lehetõség. Mi nem mondjuk azt, hogy csak az akarja megoldani, aki a mi álláspontunkat elfogadja, hanem elkezdünk érvelni amellett, hogy a mi álláspontunk miért jó. Ilyen egyszerû a dolog! Önök is érvelnek amellett, hogy az önök álláspontja miért jó. Ez rendben van, ez egy normális vita. Csak ne vindikáljuk magunknak azt a jogot, hogy azt mondjuk: csak az akarja megoldani, aki mi vagyunk, és mindenki más, ha ellenvetést tesz, akkor a megoldást akadályozza!

A másik megjegyzésem: Árgyelán képviselõtársunk utalt rá, hogy az emberi jogi bizottságban az országos kisebbségi önkormányzatok elnökei ellenezték azt az indítványunkat, hogy ne csak õk állíthassanak jelölteket és listákat. Hát ez persze nem meglepõ, ez természetes! Hiszen az elõterjesztés szerint csak õk állíthatnak listát! Mi azt javasoljuk, hogy ne csak õk állíthassanak listát - én értem, hogy nekik ez nem tetszik. De talán mégiscsak szólnak amellett érvek, hogy ugyanúgy, mint a választási rendszer egészében, az állíthasson listát, aki a megfelelõ számú ajánlószelvényt összegyûjti.

(19.10)

Nem lesz százvalahány lista, mert õk is tudják, hogy az megosztaná a szavazatokat, ezért közös listákat fognak állítani.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap